|
toplu yemekte
sağlık, lezzet ve hijyen |
|
|
|
|
YOĞURTLU JÖLE |
|
Malzemeler 1 su bardağı yoğurt (taze ve fazla suyu süzülmüş) 100 gr. hazır bisküvi (dövülmüş) Yarım su bardağı fındık (dövülmüş) 1 paket jöle 4 şeftali (mevsime göre istenen her meyve kullanılır.)
Tarifi Jöle 2 su bardağı sıcak su ile eritilir. Sonra 1 bardak soğuk su konur. Elde edilen sıvıüç kısma ayrılır. Islatılmış 20 25 cm. çapındaki tepsiye jölenin 1/3'ü konur. Soyulup dilimlenmiş şeftaliler yerleştirilir. Jöle donuncaya kadar buzdolabında bekletilir. 1 bardak yoğurt ile jölenin diğer 1/3'ü iyice karıştırılır. Meyveli jölenin üzerine yayılır. Yine buzdolabında dondurulur. Dövülmüş bisküvi ile fındık, jölenin son kalan 1/3'ü ile karıştırılır. Katı olursa 1 2 kaşık su ilave edilir. Yoğurtlu jölenin üzerine yayılır. Yine buzdolabında dondurulur. Kalıp birkaç kere ılık suya batırılır. Servis tabağına ters çevrilir.
|
|
|
|
|
|
|